GALLERIERNES DAG – MØD DGS

 

GALLERIERNES DAG TORSDAG DEN 23. FEBRUAR 2017

 

Et helt nyt galleri, snig-premierer, artist talks, udvidede åbningstider, omvisninger og uformelle møder er bare nogle af de aktiviteter medlemmerne i Dansk Galleri Sammenslutning landet over byder velkommen til på Galleriernes Dag torsdag den 23. februar.

 

”GALLERIERNES DAG” er en årligt tilbagevendende og landsdækkende begivenhed i februar, arrangeret for første gang i 2016 af Dansk Galleri Sammenslutning. Galleriernes Dag sætter fokus på galleriernes arbejde med en række gratis aktiviteter og tilbud over hele landet. Tag ind på dit lokale galleri og mød kunsten og galleristerne i Dansk Galleri Sammenslutning, tag på ferniseringsrunde eller lad dig inspirere i baglokalerne og magasinerne. Det koster ikke noget at gå på galleri – til gengæld bliver du med garanti en oplevelse rigere!

Gallerierne arbejder kontinuerligt for at finde, dyrke og præsentere samtidskunst og er således en vigtig del af kunstscenen. Galleriernes rolle i samtidskunsten handler ikke alene om at etablere enkelte kunstnere på et marked, men også om at udvikle kunstforståelsen en bredere forstand for at fastholde en dynamisk tilgang til samtidskunst. Og hver dag åbner gallerierne for kunstoplevelser, som er for alle, fra specialiserede fagpersoner til helt almindeligt kunstinteresserede.

Med en perlerække af arrangementer i gallerierne landet over er netop dét tydeligt, og vi opfordrer alle til at benytte sig af de fantastiske oplevelser, som gallerierne har at tilbyde. På denne Galleriernes Dag er vi glade for at se et helt nyt galleri: Galerie Birch åbner Birch Copenhagen i København! Galerie Mikael Andersen har lancering af Tom Anholts nye bog kl 16-18, og der vil også være en række snig-ferniseringer på nye udstillinger, der giver gæsterne mulighed for at møde kunstnerne: V1 Gallery, Galleri Susanne Ottesen, Galleri Benoni, Galleri Kant og Galerie Pi, alle i København, gør klar og løfter alle sløret for nye udstillinger, der officielt først åbner fredag den 24. februar. Det er alle steder muligt at møde kunstnerne, og der er et glas til gæsterne. Hos Galleri Tom Christoffersen er der kaffe, øl og vin, og fotograf Gorm Valentin fortæller om sine fotografier af Bowie, Cohen og Prince. Galleri Kampmann i København holder fernisering på nye udstilling af Lise Malinovsky og hos Nordenvind i Sæby er der åbning af en ”snap-udstilling” som kun varer i fire dage - til og med fastelavns-søndag. Hos Galleri Provence i Aalborg er der ligeledes fernisering og man har mulighed for at deltage i ferniseringsmaddagen efterfølgende. Mødet med kunstnerne er også muligt med artist talks hos Galleri Gl. Lejre (Inka Sigel og Better Lübbert, fra kl 17), Galerie Pi (Birgit Bjerre, kl. 19), Bredgade Kunsthandel (Håkan Nyström, kl. 19) og hos Charlotte Fogh (Julie Stavad, kl. 17).

Det er ikke ”farligt” at gå på galleri, og det kræver intet andet end lyst til at komme tættere på samtidskunsten. Det uformelle møde på gallerierne, kan man bl.a. opleve i Galleri NB i Viborg som byder på nybagte vafler og et oplæg til Henriette Hellsterns kommende soloudstilling mellem kl. 15 og 17, på Galleri Bo Bjerggaard i København er der kaffe og rundvisning i udstillingerne og i Specta afholdes der i dagens anledning game-night for gæsterne (kl. 19-21), der kan spille billedkunstner Lars Arrhenius’ brætspil ”Velkommen til samfundet”!
En række gallerier holder åbne magasiner, længe åbent eller ny-ophængninger, det gælder bl.a. Elise Toft i Kolding, Galleri Syd i Nykøbing Falster, Galerie Helth i København, Galerie Leif Jensen på Frederiksberg og Galerie Moderne i Silkeborg.

DGS håber, at Galleriernes Dag med årene kan blive en begivenhed som kan manifestere sig i offentligheden over hele landet, og at rigtig mange vil benytte dagen på et af Dansk Galleri Sammenslutnings 49 medlemsgallerier.

Kontakt venligst de pågældende gallerier for yderligere information om deres galleri og arrangementer.

Vedr. Galleriernes Dag kontakt venligst
bestyrelsesmedlem i DGS, Charlotte Fogh, Charlotte Fogh Gallery, T: 25697105 E: sekretariat@danskgalleri.dk
formand for DGS, Gitte Johannesen, SPECTA, T: 29635594 E: gitte@specta.dk