Et nyt kapital begynder for gallerierne i Danmark

PRESSEMEDDELELSE, DEN 25. NOVEMBER 2019

”Vi begynder på et nyt kapitel for foreningen i dag, som jeg glæder mig utroligt meget til. Vi kommer til at bygge videre på foreningens arbejde, men ønsker også at signalere, at vi nu står stærkere. Derfor har vi valgt at foreningen skifter navn til Danske Gallerier,” udtaler foreningens formand, Thorkild NB Nielsen.

Han fremhæver særligt et punkt, hvor Dansk Erhverv skal hjælpe foreningen fremadrettet. Det gælder nemlig hvidvaskreglerne, som galleribranchen bliver omfattet af fra januar næste år.

”I galleribranchen vil vi naturligvis gøre vores del for at bekæmpe hvidvask. Når det er sagt, så medfører hvidvaskreglerne store administrative byrder for os som mindre virksomheder. Her vil Dansk Erhverv blive en vigtig sparringspartner på, hvordan vi skal håndtere reglerne.”

Dansk Erhverv, der i dag tæller mere end 100 brancheforeninger, glæder sig også over det nye samarbejde.

”Gallerierne er en vigtig brik i, at vi i Danmark har så mange fantastiske, professionelle kunstnere, der også gør sig godt på den internationale scene. Som kulturminister var jeg meget optaget af galleriernes vilkår, og det er jeg stadig i dag. Derfor er det en stor glæde for mig at kunne byde gallerierne velkommen i branchefælleskabet hos Dansk Erhverv med alle de andre kreative erhverv  - teatre, spillesteder, forlag, museer, design, film-  og oplevelsesproducenter i bred forstand,” siger Brian Mikkelsen, adm. direktør for Dansk Erhverv.