Nyheder

Danske Gallerier tager til genmæle overfor Frigast-udvalgets anbefaling

Regeringen modtog i februar anbefalinger fra Ekspertgruppen for fremtidens erhvervsstøtte. En af anbefalingerne gik blandet andet på at sanere ordningen vedrørende afdrag for virksomheders kunstkøb. En ordning hvor der årligt omsættes for 70 mir. kr. Danske Gallerier mener at afskrivningsmulighederne bør sikres og har flere gange talt for sagen i pressen.

Ordning for kunstkøb bør ikke saneres

Afgående formand i Danske Gallerier, Thorkild NB Nielsen, mener at Frigast-udvalgets anbefaling om at sanere ordningen for virksomheders kunstkøb bygger på en forkert præmis. Dette uddyber han i et indlæg på Altinget.dk

God stemning på Art Herning 2024

Stemningen var i top da hele Danmarks kunstmesse Art Herning i weekenden d- 26.-28. januar 2024 samlede næsten 10.000 kunstelskere og en stor del af det danske kunstmiljø i MCH Herning Kongrescenter.

Webinarrække om hvidvaskregler og tilsyn

For at højne vidensniveauet i bl.a. kunstbranchen sætter Erhvervsstyrelsen sammen med Dansk Erhverv og Danske Gallerier fokus på de vigtigste elementer i hvidvaskreglerne gennem en ny webinarrække.

Art Herning 2023

Glæd dig til Art Herning 2023 der vil være den 25. udgave og finder sted 27. - 29. januar 2023 i MCH Herning Kongrescenter.

Kunstbranchen har brug for en kickstart

Kunstbranchen er hårdt ramt af COVID-19-pandemien, viser ny medlemsundersøgelse fra Danske Gallerier. Formanden for Danske Gallerier frygter, at krisen kan trække ud, da usikre tider rammer kunstlivet med dobbelt kraft. Kunstnere og gallerier, der tegner dansk samtidskunst i ind- og udland, kan ende med hårde knubs, hvis ikke der kommer en målrettet kickstart af oplevelsesøkonomien, herunder kunstbranchen, som let bliver overset under normaliseringsprocessen.