Om os


Velkommen til Danske Gallerier

Danske Gallerier er en landsdækkende sammenslutning for Danmarks førende kunstgallerier og har i dag 57 medlemmer.

Foreningen varetager galleriernes fælles politiske interesser og arbejder for at fremmer fokus på galleriernes opgaver og betydning på kunstscenen og med afsæt i, at:

  • Galleriernes rolle i samtidskunsten ikke handler alene om at etablere enkeltkunstnere på et marked, men også om at udvikle kunstforståelsen i bredere forstand for at fastholde en dynamisk tilgang til samtidskunst.

  • Gallerierne arbejder kontinuerligt for at finde, dyrke og præsentere samtidskunst og er således en vigtig del af kunstscenen.

  • Gallerier arbejder for et langsigtet perspektiv på kunstmarkedet og på at værne om både immaterielle og materielle værdier for kunstnere såvel som kunstkøbere.

En aktiv stemme i dansk kunstliv

Det er foreningens mission at placerer billedkunsten i det private og offentlige rum, således at kunsten bliver en integreret og uundværlig del af danskernes dagligdag.

Det er foreningens vision at udbrede kunstnerens stemme til gavn for kulturel oplysning og refleksion i samfundet.

Danske Gallerier sidder har en repræsentantskabsplads i Statens Kunstråd og høres ved nye lovforslag angående kunst. 

Danske Gallerier er medlem af det europæiske gallerisamarbejde FEAGA

Fra 1. januar 2020 er administrationen af foreningen lagt ind under Dansk Erhverv. Ved samme lejlighed ændrede foreningen navn fra Dansk Galleri Sammenslutning til Danske Gallerier.

På foreningens hjemmeside kan du bl.a. læse om foreningens arbejde, historie, bestyrelse og medlemmer.

Hvis du har spørgsmål vedrørende foreningen eller dens arbejde, er du velkommen til at kontakte sekretariatet eller formanden.